07 mei 2013 Pougny – Poilly sur Serein

Vertrouwen op een GPS is niet altijd verstandig. 15 km uit de richting is met de auto niet zo een probleem maar in heuvelachtig landschap, en met de fiets, is dit best vermoeiend en demotiverend om de dagtrip aan te vatten. Het zijn van die beproevingen die we al eens moeten doorstaan.

Na 60 km waren we door Troyes, hielden we onze middagstop en reden verder richting Vézelay. Hopende dat te bereiken maar dat was buiten de mogelijkheden gerekend. Het parcours maakte het ons niet gemakkelijk. De overstromingen van een paar dagen geleden waren gelukkig niet een te grote belemmering voor onze doortocht. De spoorweg was door de overstromingen afgesloten maar als voetgangen of fietser konden wij toch passeren. Bij ons is ”rood rijden dood rijden” maar hier in Frankrijk is het geen probleem om een spoorweg over te steken als je maar links en rechts kijkt. (zie foto). 

Na nog enkele beklimmingen tussen de druivenranken in Chablis, wijnstreek van de Bourgogne,  komen we na 7 uur fietsen aan in een speciale chambre d’hôtes. Gezellig en familiaal met alle hotelgasten samen aan 1 tafel. Voor de eerste keer delen we met ons 3-tjes 1 kamer, maar we hebben wel een wasmachine mogen gebruiken. Dit was ook een aangename verassing om niet zelf te moeten gaan plassen met de vuile was. En dit voor slechts 20 Euro per persoon inclusief ontbijt. 

Gereden km 130.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op 07 mei 2013 Pougny – Poilly sur Serein

 1. miet zegt:

  Hallo Anita, Alex en Bea,

  We volgen met interesse jullie tocht.
  Wat een afstanden leggen jullie af!

  Nog eens courage

  Miet en Francois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s