De confrontatie…

 

De eerste rit verliep behoorlijk vlot tot St-Truiden. Daarna begonnen de glooiingen. Ook de wegen waren niet meer altijd voorzien van fietspaden waardoor het verkeer vaak rakelings langs ons afscheurde. Tot Andenne ging het op en af maar het was allemaal te doen. In Andenne fietsten we de Maasvallei in. Een welgekomen luxe, maar wel van korte duur. Die snelheden van 57 km/uur bevielen ons wel.

Eens de Maas over moesten we terug uit die vallei. En dat hebben we vlug geweten. Gedaan met lachen. Vanaf daar was het echt wel berg op- berg af. We waren dan ook blij in Villers s/Lesse te kunnen stoppen.

Opvallend is de hoeveelheid glasscherven op de fietspaden en rijbaan. Wanneer je fietst krijg je hier aandacht voor. Vandaag 05 mei 2013 vertrokken we om 08.20 uur in Villers s/Lesse. Vanaf hier ging het richting Sedan in Frankrijk waar we om 13.40 uur toekwamen en dit voor een afstand van 70 km. Het terrein is echt niet meer om te lachen. Volgens onze informatie was de tocht vanaf Sedan er eentje zonder noemenswaardige hindernissen. Welnu, veel hangt af van het individu dat hieraan zijn interpretatie geeft. Het is wel juist dat de hellingen mogelijk iets minder uitgesproken waren maar telkens wanneer je boven op zo’n helling aankomt en denkt dat het de laatste is geweest zie je de volgende al weer voor je liggen. En dan weer en weer en… Je zou voor minder een stuk uit je stuur bijten. En gewoonlijk lijkt die helling in de verte iets agressiever dan die waar je tegenop reed. Niet echt motiverend.

Er zijn ons vandaag op deze zonnige zondag hele zwermen moto’s voorbijgereden. Zij snorden als een fluitje van een cent de hellingen op en af. Ik hoef moet niet te vertellen wat er dan in het hart van een “motard” omgaat… 

Om 17.30 uur na 120 km te hebben gezwoegd, stapten we moe van onze fiets aan het Hotel Argonne in Vouziers. Anita had dit voor ons al gereserveerd. Dit is na een dag fietsen een welgekomen hulp dat ons bed al klaar staat, bedankt. Morgen vertrekken we hier richting Troyes. Over deze rit brengen we verslag uit in een volgende update.

Gereden km: 13O

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op De confrontatie…

 1. Bieke Boonen zegt:

  Man, man, je wordt echt niet gespaard hé Alex!
  Toch twijfel ik er geen moment aan dat jullie je doel zullen bereiken !
  Nog efkes en ge kunt uw Spaans al bovenhalen )

  Bon chance! en nen dikke knuffel aan mijn 2 moederkes!

  Liefs Bieke

 2. Remond zegt:

  Als ik dat zo kan lezen zouden we je wel eens onderschat kunnen hebben, elke dag je kilometers halen, niet mis, eerlijk waar. Zoals je zelf vertelde: ik moet het wel 30 keer doen op en af: je mag er van mij al 10 afdoen. Echt proficiat so far.

  lieve groetjes voor jullie
  Remond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s