11 mei 2013 Felletin – Aubazine

Deze morgen zijn we eerst op zoek moeten gaan naar onze fietsen. Deze waren gestald in een school ter bewaring zoals we gisteren al vertelde. Gelukkig stonden ze er nog.
De eerste kilometers waren heel veel klimmen. Ondanks het harde labeur was de warmte niet aanwezig. We zijn al gauw moeten stoppen om iets extra’s aan te trekken. Eens toen het wat begon te vlotten kreeg Bea te kampen met een geblokkeerd achterwiel. De mecanicien van dienst, Alex, heeft het achterwiel moeten demonteren, als een echte gentleman, in de gietende regen.
Ondanks dat het de zogenaamde ‘koninginnenrit’ was hebben we nog een behoorlijk gemiddelde gehaald. We hadden al voorspeld dat het een nachtrit zou worden. Maar de laatste 4 km waren om te sterven. Het gaf een steile klim tot in het prachtige dorpje Aubazine. We zullen dit maar beschouwen als een uitstekende voorbereiding voor de Pyreneeën. Het geeft ondanks alles een zeer goed gevoel want we naderen de kaap van de 1000 km…
De grootste opgave is ’s avonds de was nog moeten doen. Regelmatig mogen we in de slaapgelegenheden gebruik maken van wasmachines. Dit is dan een welgekome luxe waar we gretig gebruik van maken.
Graag willen we iedereen nog bedanken voor de fijne, lieve en steunende woorden die jullie ons toezenden. Ze doen enorm deugd als we dit ’s avonds lezen. Dit geeft moed om verder aan de blog te werken en ook om het project af te ronden.
Gereden afstand: 130 km

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op 11 mei 2013 Felletin – Aubazine

 1. De Leger Harry zegt:

  Beste Alex , Anita en Bea ;
  ongelooflijk wat jullie al gefietst hebben. Dagelijks meer dan 100 km bergop en bergaf (gelukkig) is niet niks,zeker gezien de weersomstandigheden. Volhouden en denken aan de beloning , aankomen in SdC. Zo te horen hebben jullie nog geen rustdag genomen. Te vroeg aankomen is ook niet nodig. Hopelijk hebben jullie de komende dagen beter weer , wat het moreel ten goede komt en het fietsen een stuk aangenamer maakt.
  Anita haar frans zal er zeker met sprongen op vooruit gaan nu ze zoveel moet regelen. Ze voelt zich toch niet te eenzaam ?
  Veel moed en goed fietsweer, de aanhouder wint niet?
  Groetjes, Tine en Harry

  • idworx zegt:

   Hoi Harry en Tine,
   De eenzaamheid valt eigenlijk nogal mee. Vandaag is er zon ik ga even wandelen. Mijn Frans gaat ook met rasse schreden vooruit. Het is een goede leerschool. De fietsers doen het vandaag wat langzaam aan. Een beetje rustiger.

   Groetjes anita👧

 2. Denise zegt:

  zo’n zware rit, en toch nog 130km gedaan; Chapeau!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s