13 mei 2013 – Gourdon-Agen: Ons hotel in Gourdon…

13 mei 2013 – Gourdon-Agen

Ons hotel in Gourdon vonden we na veel zoeken. De Fransen houden ervan om feestdagen te koppelen aan weekends. Dit heeft tot gevolg dat heel veel, heel heel veel overnachtingsplaatsen gesloten zijn. Telefoon wordt niet opgenomen en als er al iemand thuis is zeggen ze dat het gesloten is. Dit had als gevolg dat we 11 km terug moesten rijden om aan een hotel te geraken. Anita had dit keer weer de kastanjes uit het vuur moeten rapen. Maar we sloten de dag af in schoonheid. Een mooi en … duur hotel in Gourdon.

Vanmorgen verlieten we dit hotel om 09.50 uur in de stralende zon. De rit verliep tegen alle verwachtingen in erg vlot. We reden op een glooiend parcours door valleien zonder noemenswaardige hindernissen. Pas twintig kilometer voor Agen werden we geconfronteerd met enkele hellingen die vooral door hun lengte, het ons moeilijk maakten. We spreken hier over snelheden van 7,5 km/uur en rijden in 4, 3, 2de versnelling. Ons ritgemiddelde bedroeg toch nog 21,4 km/uur. Is dit knap of is dit knap? De totale ritafstand bedroeg 1O7,7456789 km. 😉

Het weer was mooi. Bewolkt met breder wordende opklaringen en temperaturen om en bij de 17°C. Dat maakte het rijden heel wat aangenamer. Voor morgen zijn de weersvoorspellingen dezelfde maar de dagen daarop zou het er heel anders uitzien.

Anita vond voor ons een hotel in Agen. Om de zware kosten van gisteren te compenseren koos ze, in overleg, voor een kamer voor drie personen.

Bea was in goede vorm.  Mentale kracht is terug. Goed zo.

De planning is nu in de richting Orthez en St-Jean-Pied-de-Port te rijden ipv over Lourdes.

Tijd om te gaan slapen. Tot een volgende update zo internet beschikbaar is.

Advertenties
Aside | Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op 13 mei 2013 – Gourdon-Agen: Ons hotel in Gourdon…

 1. Ann & Carl zegt:

  Leuk om (tussen de regels door) te lezen dat het jullie beter gaat en dat de zon, het humeur en vooral de vastberadenheid hun effect hebben.

  Echt super wat jullie doen en de vooruitgang die jullie maken.

  Geniet ervan & keep on biking!

 2. Denise zegt:

  is dit knap of is dit knap: “DIT IS HEEEEL KNAP”

 3. Marita zegt:

  you go girls!!! En Alex ook natuurlijk als stoere ridder 😉
  xxx Marita

 4. Bart Vanoppen zegt:

  Bea, Alex en Anita wat een prachtig verhaal tot nog toe. Ik ben een beetje jaloers dat jullie de tijd maar vooral de moed hebben gevonden om aan dit toffe avontuur te beginnen. Bij het lezen van jullie dagelijkse verslagen kan ik alleen maar vaststellen dat het team heel goed op mekaar is ingespeeld en ik twijfel er dan ook niet aan dat SdC haalbaar is! Die paar hellingskes ( Pyreneeën) op de grens tussen Frankrijk en Spanje zullen de pret niet kunnen bederven 😉
  Groetjes en hou de moed er in,
  Bart, Ann & kids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s