15 mei 2013: Mont-de-Marsan – Orthez: PIJN….

Het spierenspook heeft toegeslagen. Gisteren had Bea reeds te kampen met pijn aan haar rechter bovenbeen. Alex kreeg ’s nachts pijn in zijn heup. We hadden ons voor genomen om het vandaag en morgen wat kalmer aan te doen. Zijn pas tegen half 9 vertrokken en Anita hebben we naar de apotheker gestuurd voor een wondermiddel. Een lieve en bezorgde apotheker gaf haar een crème mee: Saint Bernard. Dat die lieve heilige ons nu gaat helpen, zou op zich een wonder zijn. Maar wij zijn geen pelgrims om te geloven in een mirakel.

Doordat het weer niet gunstig was, de regen de spieren nog meer deden verkrampen en de pijn ondragelijk werd, zijn we na een kleine 67 km naar een hotel gaan zoeken om een warm bad weten te waarderen. Hebben een bezoekje gebracht aan het binnenstadje, een warme broek en een extra gelhoesje gekocht. We proberen alles om ons comfort te verbeteren. Maar het allerbelangrijkste, we hebben ons eens goed laten gaan in de carrefour: chips, martini, zoutkoekjes, chocolade, bier, en scholiertjes. Wij konden niet aan de verleiding weerstaan. Voor wat zo’n luilekker dagje niet goed is!

Maar als jullie denken dat we alleen maar aan het niets doen zijn, lekker mis! Alex heeft zijn werkkostuum aangetrokken en is aan het onderhoud van de fietsen bezig. Ondertussen werken Anita en ik effe aan de blog, genietend van de tuc, martini en bier. 😉

Normaal, ondertussen weten we dat we alles aan het lot moeten overlaten, willen we morgen Saint-Jean-Pied-de-Port bereiken. Dit zijn slechts een luttele 70 km, maar hoe onze body’s het gaan aankunnen, valt nog af te wachten. De weergoden laten het nog 1 week afweten, hopelijk is de andere God ons beter gezind.

Morgen op naar het echte benenwerk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op 15 mei 2013: Mont-de-Marsan – Orthez: PIJN….

 1. Ann & Carl zegt:

  Neem het jullie er maar van en laat de druk wat weg. Als het spiermiddel (Saint Bernard) niet helpt dan kunnen we jullie ‘Belliflor’ van harte aanbevelen. Natuurlijk is de magistrale spiergel van Ann ook niet te versmaden, maar enkel te verkrijgen in Lummen 😉 .

  Succes morgen met jullie 70 km. naar Saint-Jean-Pied-de-Port!

  • Bea zegt:

   Hoi Carl, Ann,
   Vandaag ging het al heel wat beter met mijn been. Nu sukkelt Alex met een scheenbeenontsteking. Zijn bij de apotheker een variant van Ipubrofen gaan halen en hopelijk stoomt dat A klaar voor onze trip doorheen de Pyreneeën. Het wordt tijd dat we Spanje gaan bereiken want de kou, speelt natuurlijk ook heel veel parten en doen de spieren pijnlijk samentrekken. Hadden we geweten van Ann haar wonderzalf, ik had ze moeten bestellen ;(. Een gouden raad voor een volgende keer, al ben ik zeker dat ik zulk een project nooit meer zal doen.
   Groetjes en bedankt voor jullie reactie. Tot meer op de blog.x

 2. Suzy zegt:

  We volgen de globetrotters elke dag. En kijken iedere keer vol verwondering naar de afgelegde kilometers. Super!!! Als jullie zo blijven fietsen kunnen jullie ook nog de terugreis per fiets afleggen. Zo’n doorbijters dat jullie zijn.
  Omdat we de eerste dagen niet zo veel lazen of zagen van Anita dachten we dat ze echt vakantie aan het nemen was, maar niets is minder waar. We hadden het ons al niet anders voorgesteld dan dat Anita haar moederinstinct liet gelden. Misschien kan ze zich ook nog ontpoppen tot goede masseuse en kan zij de benen van de beide fietsers eens goed bewerken met de “Saint Bernard”.
  Wij sluiten ons aan bij andere reacties dat het misschien eens goed is om het enkele dagen kalmer aan te doen en trouwens 70 km bergop – bergaf is ook niet niks.
  Toch nog heel veel moed en doorzettingsvermogen gewenst. Jullie zitten al zo ver, het kan al niet meer stuk, die laatste “1.000 km” zullen er nu nog wel bij kunnen 😉 😉
  We kijken er al naar uit om uw commentaar te lezen als de Spaanse grens over gestoken is. Dan kan Anita haar Spaans boven halen…….

  Heel veel succes met de komende ritten,

  Gaston en Suzy,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s