21 mei 2013 Castrojeriz – Mansilla de las Mulas

Het zou een zonnige dag worden, ééntje waarin we heel veel vitamine D op zouden doen. We hebben de 17° gehaald, voormiddag 7 en namiddag 10 graden. We hebben dus besloten om de grote hoeveelheid zonnemelk met beschermingsfactor 50, waarmee we gewapend waren om heel Frankrijk en Spanje door te komen, als aperitief nu te nuttigen samen met een grote Martini Bianco. Maar het deerde ons niet om alle records te breken. Het parcours was veelal vlak, waardoor we tussen 08.45uur en 17.15 uur 145 km door de benen hebben getrapt, goed voor een gemiddelde van meer dan 23 km/u.

De sfeer zat er van ’s morgens al heel goed in. We hebben vaak de wandelende en fietsende pelgrims gezien en iedereen wenst elkaar een “Buen Camino” toe. Het is een betrokkenheid onderling die je alleen maar voelt wanneer je zelf participeert in de tocht naar SdC.

Waar ik nog het meest bewondering voor heb, is mijn fietscompagnon. Al van in het begin voelt hij zijn zitbeentjes als zeer pijnlijk, meer dan een week heeft hij last van een ontstoken scheenbeen. Voor dat laatste neemt hij al en aantal dagen medicatie en nu is ook nog zijn enkel gezwollen. Met al deze ongemakken, blijft hij doorzetten zonder maar één woord van geklaag. Hij kreeg vandaag zelfs een stil applaus vanuit een passerende wagen. Aanmoediging gebeurt hier door iedereen. Blijkbaar leeft iedereen met deze pelgrims mee en ook ik wil graag Alex een hart onder de riem steken. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen, zijn pijn die hij verbijt en de drang waarmee hij verder zet zonder iemand tot last te willen zijn. Chapeau!!!

Vanavond zijn we gestrand op een kleine 20 km van Leon in het stadje Mansilla de las Mulas.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op 21 mei 2013 Castrojeriz – Mansilla de las Mulas

 1. Lieve roeffaers zegt:

  23 km per uur is een top gemiddelde, jullie zijn klaar voor de tour de france, nu dat Boonen niet mee doet, zouden jullie zeker de twee eerste Belgen zijn !
  Proficiat, jullie zijn er bijna,
  Grs
  Lieve & co

  • Bea zegt:

   Hoi tante Lieve,

   Het geeft een boost om sneller te gaan om je einddoel te bereiken. Hoewel morgen een heel zware dag gaat zijn omdat we van 8oo m hoogte moeten klimmen tot 1500 m, is de gedrevenheid groot er al te willen zijn. Toch zijn we ons bewust dat we onze tijd moeten nemen. Als we geen foutieve berekeningen hebben gemaakt, zullen we over 365 km SdC
   bereiken. Dan is er eindelijk tijd om languit te genieten van de sfeer en het bekomen van emoties. Het heeft me veel inzichten gegeven en hoewel het een lange zeer uitputtend project was, het geeft me ook veel energie om de toekomst tegemoet te gaan. Ik ben blij dit gedaan te hebben, maar ook blij het te kunnen herbeleven en te laten bezinken. Maar een Tour de France, neen, effe niet meer. Ik laat het toch liever aan den Boonen over.

   Groetjes, vanuit het frisse Spanje. x

 2. Mieke Swerts zegt:

  Het einde is bijna in zicht. Jullie geraken er. Als het een troost moge zijn, hier bij ons is het weer niet veel beter hoor. En hoeveel km nog te rijden???
  Veel succes nog. Alvast een dikke proficiat!
  Groetjes Mieke en familie

 3. anita zegt:

  Ola,
  Als we goed kunnen tellen bereiken jullie binnen 3-4 dagen de eindmeet ?
  Wij zetten alvast de champagne koud om er eentje op te drinken;
  We moedigen jullie in gedachten verder aan en wensen jullie alle 3 alvast proficiat voor de reeds bereikte resultaten. De laatste loodjes wegen zwaar, maar zullen ook zoveel voldoening geven.
  Bon courage voor de kilometervreters!
  Anita en Luc

 4. Denise zegt:

  Als jullie zo verder spurten halen jullie ook nog de kortste tijd Houtalen-Compostela.
  Nog enkele dagen vol goede moed en de eindmeet is in zicht.
  dikke kussen
  Denise en Co.

 5. Martien zegt:

  Waauw, proficiat! Het is fijn om jullie relaas te kunnen volgen. Zo’n tocht in zo’n vreselijk weer… Hopelijk breekt toch de zon door wanneer jullie de grote kathedraal bereiken. Goeie moed nog!
  Groetjes,
  Martien & Bert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s