22 mei 2013: Mansilla de las Mulas – Riego de Ambros

Om 09.00 uur vertrokken met een blauwe hemel, sluierwolken en een zonnetje dat hopelijk ons de voorgestelde temperaturen zou geven. Voorbij Leon werd het geleidelijk aan warmer en al fietsend wisten we de zonnestralen te waarderen. Verder kruisten we Astorga, wat een mooi stadje is met heel wat bezienswaardigheden. Het zou een vermoeiende dag worden omdat we een stevige klim moesten maken vanaf een hoogte van 8OO meter tot een 15OO meter om aan de Cruz de Ferro (ijzeren kruis) te geraken. Een monument gekend bij de pelgrims om hun “ worrystone” achter te laten. Ondertussen is dat al een hele heuvel geworden met elk kleinste deeltje als een individuele geschiedenis. Voor Bea was dat een emotioneel moment om haar eigen steen achter te laten, iets wat haar verleden wil doen vergeten en enkel toekomstgericht verder wil gaan als de “nieuwe Bea”.

Om 18.15 uur zijn we aangekomen in  Riego de Ambros na 111 km in een Chambre d’hotes die Anita voor ons reeds had uit gekozen. Een pittoresk dorpje, waar buiten een kerkje, wat inwoners en 1 restaurantje er weinig te beleven valt. Maar na de laatste sombere dagen, wat heeft een mens dan nog meer nodig dan wat zon en nagenieten op het balkon aan je kamer.

Herhaaldelijk werd ons gevraagd waarom we onze bagage niet in de auto achter lieten. Wanneer we de andere wandelende pelgrims zien zeulen met hun bagage, dan voelen wij ons op z’n minst verbonden met hen om ook datzelfde gevoel te evenaren. Al zijn wij overtuigd dat hun last nog veel zwaarder is.

Een andere vraag die we vaak horen, is waarom er een spiegeltje op onze fiets staat. Antwoord: om achteruit te rijden!

Zij die de blog op de voet volgen zijn waarschijnlijk heel benieuwd naar de nog af te leggen kilometers. Wij willen jullie niet meer in spanning houden en we hebben er nog een 250 km te gaan. Of we dat in 2, 3 of 4 dagen gaan fixen, is nog de vraag. Er rest ons toch nog wel een behoorlijk stijl parcours af te leggen en hoe we ons voelen, wat het weer geeft, hoe de lichaamsongemakken zijn en …. daarvan zal alles afhangen. Wij net als jullie zijn benieuwd naar onze aankomst in SdC. Meer nieuws in de volgende blog!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op 22 mei 2013: Mansilla de las Mulas – Riego de Ambros

 1. Remond zegt:

  Ik kan niet meer zeggen dan PROFICIAT, alle drie. groetjes

 2. greet zegt:

  goed zo bea ge zijt er bijna ongelooflijk prachtig. niets dan lof voor zo een straffe madam.laat effe weten waar we moeten zijn om jullie op te wachten als jullie thuis komen.dat wil ik echt niet missen.nog effe doorbijten voor de laatste loodjes .dikke knuffel dikke kus en tot gauw

 3. Denise zegt:

  t wordt steeds spannender !!! Nog een paar dagen.

 4. Georgette zegt:

  Nog even volhouden!Wens jullie alvast een dikke proficiat!

 5. Denise zegt:

  Bea, nu kun je verderlicht fietsen zonder uwe steen, nu is t nog e fluitje van een cent!

 6. Bieke Boonen zegt:

  Lieve Bea,
  Ben ongelooflijk trots op jou! en wat de toekomst betreft het een plezier om jou te blijven steunen.
  Want je verdient het!
  Chapeau zeg! wat jullie allemaal samen bereikt hebben.
  xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s