Ons “moeke”

Anita is het “moeke” van ons team. Ze zorgt als een echte moeder voor Bea en mij. Door dit artikeltje willen we u allen een beeld geven van haar bezigheden gedurende ons heel project.

’s Morgen maakt ze meestal een fruitpakket. Dat betekent dat ze het fruit dat ze enkele tijd eerder kocht, kuist, in stukjes snijdt en het verdeelt over de tuperware doosjes. Twee van deze doosjes zijn voor ons bestemd terwijl zij zelf de rest meeneemt voor onderweg. Nadat we hebben ontbeten en ons met onze lading naar onze fietsen begeven, draagt ook zij wat van onze bagage om het ons wat gemakkelijker te maken. Onze bepakking bestaat uit de twee achtertassen, twee voorvorktassen, een stuurtas, helm en twee drinkbussen.

Nadat ze ons heeft uitgewuifd ruimt ze de kamer(s) op en kijkt na of er niet iets is achtergebleven. Ze neemt hiervoor in functie van het uur dat ze het hotel moet verlaten, haar tijd. Ze betaalt de hotelrekening en houdt nauwkeurig de kosten bij zodat die eerlijk en evenredig kunnen verdeeld worden. Ze kijkt op het routeplan dat we de avond voordien bespraken of er bezienswaardigheden kunnen bezocht worden, leest op haar iPad de krant om op de hoogte te blijven van de actualiteiten of slaat een praatje met de uitbaat(s)ter van de overnachtingsplaats.

Tegen het middaguur rijdt ze over de geplande route met de bedoeling ons ergens te ontmoeten waar we net een middagpauze houden. Dit breekt haar dag en zo kan ze weer even bijpraten. Op onze break wordt dan een schatting gemaakt van de mogelijk volgende overnachtingsplaats.

Wanneer wij dan weer op onze fiets zitten, neemt Anita nog even haar rust, geniet van haar dag, houdt een siësta of vult een woordzoeker in. Na haar activiteiten begeeft ze zich dan naar de afgesproken stad om er uit te kijken naar een slaapgelegenheid die voldoet aan de voorwaarden: op de route of niet te ver er vandaan, de kamer(s), de parkeerplaats voor de fietsen, Wifi, mogelijkheid tot gebruik van een wasmachine, ontbijtuur… Heel wat vragen waarop ze een antwoord moet hebben alvorens ze reserveert en ons contacteert met het juiste adres of de coördinaten.

Eens aangekomen probeert ze ons op te vangen en neemt ze gebruikte kledij in ontvangst die ze zelf gaat wassen of naar de wasmachine in de overnachtingsplaats of elders kan brengen. Wanneer de was nog moet gedroogd worden maakt ze een constructie van de wasdraad die soms vanuit de badkamer door de het nachtvertrek loopt. Het is dan uitkijken waar je loopt. Vooral ’s nachts.

Na het avondmaal waarop ieder zijn belevenissen vertelt zoekt elk zijn slaapstede op. En de volgende ochtend begint alles van voor af aan opnieuw.

Anita verplaatst zich met de wagen van het ene punt naar het andere. En nu moeten we toch ook hier even aandacht aan schenken. Ze heeft het namelijk klaargespeeld om het verbruik van de kleine A170 cdi te beperken tot niet minder dan 4,06 l/100 km. Als dat dan geen prestatie is?!

Een geweldige “moeke” ons Anita. Vandaag hebben we haar daarom bedacht met een aantal leuke presentjes. Iets wat uit het hart kwam, maar wat niet opweegt tegen de geleverde prestatie van ons “moeke”. Maar het is het gebaar wat telt. Dankjewel lieve schat!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ons “moeke”

  1. Denise zegt:

    ja, Van Roeyke, na deze reis kunt ge t niet meer ontkennen ze was het beste lotje uit de loterij !!!

  2. Els Put zegt:

    Jaja, Alex, jullie op de fiets verbruikten waarschijnlijk meer dan die 4liter en 5! Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s